Jak nosit koženou bundu

Představte si bleskově rychlý Harley-Davidson, jak pádí po amerických silnicích. Jsou dvacátá léta a jízda na motocyklu je jakýmsi symbolem poválečné svobody. Právě v této době si motorkáři poprvé oblékli koženou bundu. Jednotlivé motorkářské kluby si ji zdobily vlastními symboly, díky čemuž se odlišovaly jeden od druhého. Dnes kožená bunda sklízí úspěch u spousty lidí, a to bez ohledu na jejich pohlaví, věk a záliby. Máte v šatníku koženou bundu i vy? Přečtěte si, jak ji nosit.

Když usedáte na mašinu

Přestože trh nabízí spoustu nových materiálů, kůže u motorkářů stále vede. Useň je totiž velmi oděruschopná, o čemž svědčí řada provedených testů. Kožené moto bundy také umožňují vložení integrovaných chráničů (např. zad, ramen, loktů), které jsou pro jízdu na motorce nezbytné. Když tedy usedáte na mašinu, tak jedině s vloženými chrániči.

 

Pánská Kožená Bunda Winchester Brixton Hnědá (4)

Když vyrážíte do města

Křivák nebo moto bunda, z níž vyjmete chrániče, jsou skvělí parťáci na procházky či nejrůznější kulturní akce. Protože se jedná o opravdu nadčasové kousky, můžete je celoročně zkombinovat s celou řadou oblečení.

Neodlučitelná dvojice, která vám bude vždy slušet, je kožená bunda a džíny. Vyrážíte na procházku do města? Tento outfit doplníte nejspíš teniskami nebo jinou pohodlnou obuví. Je fajn, že kdyby se náhodou pokazilo počasí, zůstanete v teple i suchu – tedy za předpokladu, že máte pořádně naimpregnováno.

Dámy mohou koženou bundu párovat nejen s kalhoty, ale i se sukněmi. Pokud k sukni nebo šatům přidáte lodičky, dodáte celému outfitu nádech smyslné elegance. To může být žádoucí třeba v případě, že máte namířeno na rande.

 

2649

Jak vidíte, bunda z kůže je oděv pro každou příležitost. Abyste v ní mohli dělat parádu co nejdéle, dopřejte jí adekvátní péči. Jakou? Dočtete se v našem článku Jak pečovat o kožené oblečení.