Kožené bundy jsou IN: 3 důvody, proč na ně muži nedají dopustit

Chcete doplnit svou šatní skříň o ikonický a zároveň univerzální kousek oblečení, ve kterém můžete vyrazit na společenskou párty i romantickou večeři se svou drahou polovičkou? V kožené bundě budete vypadat dokonale za každé situace. Objevte 3 přesvědčivé důvody, proč by kožená bunda měla tvořit povinnou výbavu šatníku každého opravdového gentlemana.

King Brixton

Oděvy z kůže měly v lidských kulturách napříč staletími vždy zvláštní místo. V minulosti byla kůže považována za jeden z nejkvalitnějších materiálů, díky kterému jeho nositelé snadno vynikli v davu.

A nejinak tomu bylo na přelomu 20. století, kdy se spatřily světlo světa první kožené bundy, tak jak je známe dnes. Od té doby jejich popularita stále roste. Proč jsou kožené bundy tak žádané?

1. Nestárnoucí klasika, která vás nezradí

Na samém počátku nosili kožené bundy armádní příslušníci – zejména piloti. Materiál chrání tělo před deštěm a studeným větrem. Proto byl ideální pro letce, kteří trávili dlouhé hodiny ve vzduchu, kde sváděli tuhé boje s nepřáteli i nevlídným počasím.

Skutečným módním hitem se však kožené bundy staly teprve ve 2. polovině 20. století, na čemž má zásluhu dobrodruh zcela jiného formátu – Indiana Jones, kterého na filmovém plátně ztvárnil legendární Harrison Ford. Právě díky jeho filmům pronikly kožené bundy do světa módy, kde si vydobyly své čestné místo.

2. Zahřeje nejen na těle, ale i na duši

A není divu. Kvalitní kůže totiž chrání nejen vaši tělesnou schránku, ale dokáže i pořádně „zahrát na city“. V kožené bundě se budete cítit mužnější, sebevědomější a zdůrazníte svůj vytříbený vkus.

Pokud si dáte záležet i na zbytku svého zevnějšku, možná ve svém nejbližším okolí vzbudíte nevídanou pozornost. Kůže je totiž dodnes unikátem. I když existuje celá řada materiálů, které mohou napodobit její vzhled a vlastnosti, žádný z nich ji jen tak nenahradí.

3. Ležérní tričko nebo elegantní košile? Kožená bundu se hodí zkrátka ke všemu

Už dávno neplatí, že kožené bundy nosí pouze metalisté nebo motorkáři. Vyhledávají je nejen módní znalci nebo sportovci, ale také milovníci kvalitních oděvů, kteří chtějí ozvláštnit svou sbírku šatstva.

Koženou bundu bez problémů zkombinujete s džíny s „roztrhanými koleny“, tmavým trikem, vícebarevnými teniskami nebo s proužkovanou košilí – a stále bude(te) vypadat skvěle. Bundu vynosíte bez ohledu na to, ať už dáváte přednost formálnímu nebo volnočasovému oblečení.

Zanechte skvělý první dojem: Hoďte se do gala s bundami Brixton

Pokud zatím není kožená bunda součástí vaší módní kolekce, je nejvyšší čas to napravit. Čeká vás rande nebo důležité (pracovní) setkání, při kterém chcete na svůj protějšek způsobit tím nejlepším způsobem?

Pořiďte si stylovou pánskou koženou bundu a zdůrazněte svůj osobitý styl. Díky přiléhavému materiálu se budete cítit pohodlně při posezení ve vnitřních prostorách i pod širým nebem. A pokud se z protistrany vyklube znalec (nebo znalkyně) módních trendů – máte okamžitě námět na konverzaci.