4 důvody, proč byste měli obohatit svůj šatník o tepláky

Z tělocvičny na přehlídková mola – tak by se dala stručně charakterizovat historie tepláků. Poprvé si je oblékli francouzští atleti někdy ve 30. letech 20. století a okamžitě si je oblíbili. Mohli se v nich totiž krásně protáhnout a zahřát před závodem.

Postupem času se tepláky dostaly i do jiných sfér, než byl sport. Mohli jste v nich vidět například posluchače hip-hopu, kteří v nich vymetali nejrůznější večírky. Na chuť jim přišly také celebrity – do víru velkoměsta si je oblékali třeba Justin Timberlake, Kim Kardashian nebo Paris Hilton.

Dnes se tento kus oblečení těší obrovské oblibě u lidí napříč věkem, pohlavím i zálibami. Proč by tento kousek neměl chybět ani ve vašem šatníku?

Tepláky jsou extrémně pohodlné

Představte si, že jste na cestě domů po velmi náročném dni v práci. Nejspíš se nemůžete dočkat, až za sebou zaklapnete dveře a budete si moct konečně odpočinout. Ať už vyhledáte odpočinek ve formě sledování filmů, nebo se přikloníte k aktivnímu relaxu, tepláky vám zajistí maximální pohodlí. Mají totiž volný střih a elastický pas, což vaše tělo po celém dni rozhodně ocení.

 

Brixton Teplaky

Dají se skvěle kombinovat

Že k teplákům lze nosit jen mikinu? Ani omylem! Jedná se sice o nejklasičtější kombinaci, ale zdaleka ne o jedinou. Místo mikiny si k nim můžete obléct třeba džínovou nebo koženou bundu. Tím uberete na sportovním vzhledu, který tepláky přirozeně mají.

Možná vás to překvapí, ale vytvoříte s nimi i elegantnější outfit. Stačí, když je zkombinujete s těmi správnými kousky, jako je třeba bílá košile nebo (v případě dámského modelu) nějaká pěkná halenka.

Tip: Tepláky na sobě někdy mají různě barevné potisky, proužky, knoflíky a další prvky. Právě podle nich můžete sladit barvu bot a doplňků. Váš outfit pak bude vyladěný do posledního detailu.

Zahřejí

Vidíte, že je hezké počasí, a tak ven vyrazíte nalehko. Jenže znenadání potkáte známé, s nimiž jste se dlouho neviděli. Z krátké procházky je najednou několikahodinový pobyt venku, a vám začíná být se zapadajícím sluncem zima. Už jste podobnou situaci někdy zažili? Nic příjemného, že?

Nejen pro takové případy je dobré mít v šatníku tepláky, ideálně bavlněné. V přechodných obdobích, jako je jaro a podzim, si je můžete obléct rovnou. Přes léto je můžete přihodit třeba do batohu a až nastane chladný večer, budete vděční, že je máte s sebou.

Jdou s dobou

Pokud v minulosti někdo vyrazil do ulic v teplácích, zejména starší generace na něj nahlížela jako na vandráka. Toto období už je ovšem pryč.

Lidé se nyní oblékají mnohem víc neformálně. Stojí za tím touha po komfortu, nebo snad jen zvyk z doby lockdownu? Kdoví. Je ale jasné, že když v teplácích vyrazíte ven, nikdo se na vás nebude koukat skrz prsty.