3 věci, které dělají jízdu na motorce lepší

Líbivý zvuk motoru, vítr ve vlasech, vůně benzínu – tak by se dala stručně popsat jízda na motorce. Ve válečných letech se jednalo o rychlý dopravní prostředek, který mnohdy zdolal i velmi těžký terén. Motocykl vojáky oslnil natolik, že po návratu domů toužili mít vlastní nablýskaný stroj. Rázem proto začaly vznikat nejrůznější motorkářské kluby, jež postupně vybudovaly svébytnou moto kulturu. Ať už do nějakého takového klubu patříte, nebo jste motorkáři jezdící jen po vlastní ose, určitě vám záleží na celkovém požitku z jízdy. Co můžete udělat proto, aby byly vyjížďky s vaší motorkou lepší?

  • Zajistěte důkladný servis

 

Než vyrazíte vstříc dobrodružství, nezapomeňte zkontrolovat, zda vše šlape, jak má. Světla svítí? Brzdy brzdí? Je v motocyklu dostatek potřebných kapalin?

 Jasně, pokud jste zkušení, tak si na motorce jakékoli závady všimnete mžikem oka. Ovšem v případě, že svůj stroj neznáte do poslední součástky a něco vám nesedí, je lepší mašinu svěřit do rukou někoho povolanějšího. Bezpečnost je prostě na prvním místě, navíc vás pak na cestách nepřekvapí svítící kontrolka nebo jiná nepříjemnost. 

 

  • Oblékněte se do kvalitních oděvů

 

S bezpečností neodmyslitelně souvisí i to, co má motorkář na sobě. Nezáleží na tom, zda jste řidič nebo spolujezdec. Kvalitní moto oblečení a boty jsou zkrátka nutnost.

Pro motorkáře je nejvíc příznačné kožené moto oblečení. Kůže náramně vypadá, ale jezdci si ji nevybírají jen pro parádu. Oděvy z kůže mají celou řadu benefitů, mezi které lze zařadit třeba vysokou odolnost. Při správné péči, již garantují speciální impregnační přípravky, vám vydrží desítky let. Kromě toho taky zajišťují ochranu v případě pádu. Za zmínku ovšem stojí i textilní bundy a kevlarové košile.

 

  • Nezapomeňte, že člověk se neustále učí

 

Možná to je klišé, ale znáte to – na každém šprochu je pravdy trochu. Člověk se opravdu učí celý život a svět motorek není výjimkou.

Každý rok s sebou přináší spoustu novinek, které napomáhají k ještě lepšímu pocitu z jízdy. Mohou to být kožené rukavice nebo inovativní chrániče, díky kterým se budete cítit bezpečněji. Taky se může jednat o donedávna neznámé moto komponenty, jimiž svůj stroj vytuníte podle svých představ. Proto se snažte být stále v obraze. Sledujte motorkářská fóra, navštěvujte speciální moto obchody (ať už kamenné, nebo online e-shopy) a nebojte se vyzkoušet nové moto produkty.

Motorkářům zdar!