OTEVŘENO - 8.5.2024 / 10.00 - 14.00

Kožená bunda jako nezbytnost vašeho šatníku na jaro 2024 i ta další

Sluníčko už začíná vykukovat a zimní oblečení pomalu zalézá do skříně. Řešíte, co si místo něj na jaře obléct? My jednoznačně sázíme na koženou bundu, protože téhle fešandě prostě nikdo neodolá! Co všechno vám může nabídnout?

Kožená bunda jako nezbytnost vašeho šatníku na jaro 2024 i ta další(1)

Podrží vás při nepřízni počasí

Znáte to, ráno jdete do práce a klepete kosu, odpoledne se vracíte s neforemnou bundou v ruce. Chvíli svítí sluníčko a v dalším okamžiku leje.

Koženou bundu žádným aprílem nenachytáte a rozhodně vás nenechá ve štychu. Je odolná vůči větru i dešti (doporučujeme ale impregnaci) a je v ní teplo, takže i při chladném ránu můžete směle nechat ty naducané zimní věci doma. Odpoledne zase bude vypadat stylově třeba i rozepnutá přes triko.

Je to kůže na celý život

Poprvé se kožené bundy objevily už ve 20. letech 20. století a od té doby stále frčí. Už to samo o sobě o něčem vypovídá, nemyslíte?

Pravá kůže je totiž odolná proti poškrábání, neodlupuje se a netvoří se na ní vrásky zmačkáním. I po letech tak vypadá pořád jako za mlada. Jelikož navíc nevychází z módy, může to při dostatečné péči klidně být láska na celý život bez ohledu na to, jak jste na tom s vráskami vy. Sluší totiž každému zmačkání.

Půjde s vámi kamkoliv

Ať už se chystáte na rande, do parku, na šichtu, na koncert nebo na mašinu, tahle holka s vámi půjde třeba i na konec světa. Hodí se totiž jak k formálnímu oblečení jako jsou společenské kalhoty a košile nebo šaty a lodičky, tak i k potrhaným džínům a teniskám.

Můžete tedy být kýmkoliv jste nebo zrovna potřebujete být. Drsňačkou, svůdnou princeznou či vládkyní světa, tvrdým chlapem, gentlemanem či vládcem vesmíru. Kožená bunda se hravě přizpůsobí jakémukoliv stylu.

Zvládá klasiku i experimenty

Pokud máte rádi starou dobrou klasiku, univerzálnost a praktičnost, pak si určitě zamilujete bundu černou. Vezmete ji ke všemu, přizpůsobí se každé situaci a neomrzí se. Nemusíte se bát ani kompletně černého „vohozu“, ale vždy ji zároveň můžete ozvláštnit i něčím barevnějším.

Jestliže upřednostňujete originalitu a osobitost, můžete sbalit nějakého křiváka, a třeba rovnou barevného. Tenhle frajer je však náročnější a víc u něj zabodujete s citem pro barevné souznění.

Umí se svléknout z kůže

Jezdíte rádi na motorce i do práce? Hledáte bundu, která podtrhne váš motorkářský styl, ale zároveň potřebujete i nějakou formálnější? Nebojte, nemusíte kupovat bundu pro každou příležitost zvlášť!

Motorkářské bundy umožňují vyjmutí chráničů nebo odepnutí třásní, takže se hravě přizpůsobí situaci, ať už si to zrovna štrádujete na motorce nebo jdete makat. Můžete tak mít jednu bundu pro milion různých příležitostí.

Tak co, už chápete, proč kožené bundě nikdo neodolá? Zapomeňte na svou zimní ex a investujte do téhle jarní šťabajzny, která s vámi vydrží pěknou řádku let. Samozřejmě je ale potřeba si ji hýčkat!