OTEVŘENO - 8.5.2024 / 10.00 - 14.00

5 důvodů, proč si pořídit právě koženou peněženku

Znáte to, pořídíte si peněženku, ať už látkovou nebo z umělé kůže, a než se nadějete, můžete ji měnit za novou. Anebo zjistíte, že se vám nehodí pro každou příležitost, a tak to vypadá, že si snad budete muset pořídit “spešl” skříňku na peněženky. Nezoufejte! Kožená peněženka si s tím poradí sama. Tady máte důvody, proč je kožená ta pravá.

brixton_penezenky

1. Odolnost a dlouhá životnost

Kožená peněženka není žádná bábovka z cukru, ale drsná holka! Zvládne s vámi každé počasí a spolehlivě ochrání veškerý obsah. Je totiž pevná a pružná zároveň. Snese letní pařáky i zimní klendru, průtrž mračen i sůl, kterou obsahuje pot. Můžete tak na ni sahat o sto šest a snese i nějaké to šoupání v kalhotách.

Na rozdíl od jiných materiálů včetně koženky ji nijak zásadně nepoškodí ani oheň a nezačne se odlupovat.

Víte, že…? Peněženka z pravé kůže do sebe vsákne vlhkost (ostatně stejně jako lidská kůže), při kontaktu s ohněm nezapáchá a případné vrásky vzniklé zmačkáním rychle zmizí. Oproti tomu peněženka z umělé kůže jen klame tělem, protože se chová ve všech ohledech přesně naopak.

2. Jednoduchost má styl

Říká se, že šaty dělají člověka, ale k šatům patří i doplňky. A tahle peněženka má fakt styl! Je to nestárnoucí klasika mezi peněženkami, a právem.

Umí být konzervativní, jednoduchá a elegantní, ale stejně tak i originální a ležérní. Snadno ji proto skombinujete s jakýmkoliv outfitem, ať už se chystáte na rockový koncert, nasednout na mašinu, nebo na schůzku kravaťáků. Kožená peněženka vám vždy padne jako vaše vlastní kůže.

3. Příjemná na dotek

Co si budeme, kůže je na dotek prostě příjemná. Je hebká, prodyšná a příjemně hřeje. I proto máme tak rádi lidský kontakt, a proto si někteří pořizují dobrovolně nahatá zvířata. Přirozené hebkosti, kterou kůže má, se zkrátka nedá odolat.

Tuhle kočku na peníze můžete osahávat do aleluja a každé placení získá úplně nový rozměr. Jen pozor, ať vás ten “matroš” úplně nezruinuje!

4. Čas jsou peníze

Jak už bylo řečeno výše, kůže má mnohem delší životnost než jiné běžné materiály. Ačkoliv tedy počáteční investice může být vyšší, rozhodně se vám vrátí.

V dnešní době, kdy navíc platíte za značku a napodobeniny kůže jsou poměrně věrohodné, což se také odráží na ceně, se vám vložení peněz do pravé kůže už tuplem vyplatí. Tedy, pokud odoláte zmiňovanému pokušení se vaší peněženky neustále dotýkat.

5. Životní prostředí

Přírodní kůže má ještě jednu velkou výhodu, a tou je její biologická odbouratelnost, což nepochybně nadchne každého zastánce životního prostředí. Jako čistě přírodní materiál v sobě zároveň neobsahuje ani toxické látky.

Pokud tedy rádi jezdíte kochačky, protože na krásnou krajinu kolem zkrátka nic nemá, pak by vám tahle frajerka rozhodně neměla chybět.

brixton_clanek_penezenky

Tak co? Už vybíráte tu pravou, která s vámi usedne na motorku i do práce a bude vás provázet v dobrém i zlém? Mrkněte na naše peněženky z pravé kůže, určitě vám nějaká padne do ruky!